Al van kleins af aan ben ik een natuurliefhebber en ontdekker, ik wil altijd weer iets nieuws zien en doen. Daarnaast ben ik een bouwer, niets is lekkerder dan zelf iets van de grond af opbouwen en helemaal naar je zin maken. Zo is de droom van rondtrekken in een zelfgebouwde buscamper ontstaan, en doordat mijn vriendin die droom deelde is deze werkelijkheid geworden!
Ik heb onze camper gebouwd op basis van een Peugeot Boxer L2H2 uit 2011. Ik heb lang getwijfeld tussen een L3 en een L2, zeker als je een vaste toilet/wasruimte wilt zou ik voor een L3 gaan, maar nu we een L2 hebben zijn we daar meer dan tevreden mee.
Door de korte wielbasis rijdt de L2 net als een gewone auto, korte draaicirkel, niet ruimer insturen bij bochten, en past precies net aan in een parkeervak. We kunnen in vrijwel elk dorpje komen. Door de draaibare voorstoelen en een dwars bed achterin houd je toch voldoende ruimte over voor een keuken, kast, tafel en om je kont te keren. :-)
De volledige bouw van de zelfbouw buscamper heb ik gedocumenteerd op mijn website Engineerathome.com. Deze site (Vantraveller.eu) heb ik gemaakt om al onze reizen en avonturen te delen.
Ik houd zeker van mooie spullen maar je blijft ook een Hollander hè ;-) Zonder gekheid, voor mij moet de prijs en kwaliteit in verhouding staan tot het gebruik. Ik geef niet zo veel om merken als het maar werkt.
Wandelen deed ik voorheen altijd op het lage model berg/wandelschoenen. Stevig en lekker veel grip, maar ook zwaar... Totdat ik trailrunning schoenen ontdekte. Wat een verademing: super licht, super flexibel, ademend, goede grip op harde maar ook zachte ondergrond, echt een plezier om op te lopen in de zomer. Natuurlijk niet geschikt voor als je gaat bergbeklimmen en ze zijn ook niet waterdicht, maar voor al het "cross-country" werk zoals wij dat doen zijn ze perfect.
We houden van het water, en niets is handiger dan je eigen boot bij hebben, alleen zijn die ondingen zo groot. We vonden de oplossing in een opblaasbare kano: eerst een supergoedkope van de Lidl, later vervangen door een betere opblaaskayak met polyester buitenbekleding. Dat kayakt een stuk beter dan de goedkope variant doordat deze veel stijver en langer is, en bovendien niet zo snel lek gaat door de polyester huls.
Ook voor de mountainbike hanteer ik dezelfde filosofie. Hoe vaak gebruik ik deze MTB en vind ik het belangrijk dat er Cube of Trek op staat? Het hoeft niet heel duur te zijn om er veel plezier aan te beleven. Ik besloot een supereenvoudige Rockrider ST520 te kopen. Voor nog geen 300 euro klaar, hoef je niet al te zuinig mee te doen, niet te groot dus past in de camper, en het beste: ik heb er de afgelopen jaren al heel veel plezier van gehad!
Fotograferen is ook een van mijn hobby's, misschien wel omdat hier ook natuur/buiten zijn en techniek bij elkaar komen. Ik ben in 2008 begonnen met een Nikon D60 en daarna altijd trouw gebleven aan dit merk. En de D60 doet het nog steeds en is lekker compact, soms best handig.
Inmiddels fotografeer ik alweer een hele tijd met de Nikon D7000 spiegelreflexcamera. Mijn meest gebruikte lens is de Sigma 17-50 F/2.8 EX DC OS HSM, een mooie lichtsterke en superscherpe lens met beeldstabilisatie, supersnelle scherpstelmotor, en een ideaal bereik op de crop-camera.
Bergen, smalle straatjes, pleintjes, uitzichten en grote gebouwen komen soms beter tot hun recht met wat meer groothoek. Hiervoor gebruik ik de Sigma 10-20 F/4-5.6 EX DC HSM groothoeklens. Licht, scherp en van een heel brede kijkhoek tot redelijk normaal met weinig vervorming. Zo voorkom je dat je lenzen blijft wisselen.
Als je veel in de natuur bent kom je ook veel dieren tegen. De interesse naar bijvoorbeeld vogels wakkerde zo steeds verder aan. Daarom heb ik ook een telelens aangeschaft voor op mijn Nikon D7000 om al dit moois te kunnen vastleggen. De keuze viel op de geroemde Tamron SP 70-300 F/4-5.6 VC USD. Deze lens heeft een groot zoombereik, kost niet de wereld maar is wel goed scherp, niet te zwaar, en scoort enorm goed in de reviews. Echt een hele fijne telelens!
Het ultieme doel is om over land de gehele Europese Unie te verkennen. Op de wishlist staat sowieso nog een rondje Engeland, Wales, Schotland en Ierland maar ook Polen, Estland, Letland, Litouwen en Finland.
Wil je in contact komen? Stuur een e-mail. En voor de legals: dit zijn onze algemene voorwaarden.