Jotunheimen NP: Krossbu

Via de Fylkesvei 55 rijdt je vanaf het plaatsje Lom (met beroemde staafkerk) zo het Nationaal Park Jotunheimen binnen. In 2014 bekeken we Jotunheimen ook al eens van de andere kant, vanaf de weg 51. We hebben hier niet alleen heerlijk geslapen bij -1 graad Celsius, midden in de natuur, aan een beekje onder een waterval, we hebben hier ook gewandeld tot aan het gletsjerijs bij de Sognefjellshytta en Krossbu.

Samenvatting

Het vroor -1 graad op deze koude zomernacht Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu De staafkerk van Lom

De prachtige staafkerk van Lom is een van de weinige goed bewaard gebleven exemplaren in Noorwegen en wereldberoemd. Zodra je in de buurt komt ruik je de geur van het gebrande hout.

Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Sognefjellshytta, Jotunheimen NP

Bij de Sognefjellshytta kun je via het stalen wandelpad een rondje om het meer maken.

Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Stenen wegwijzers

Deze stenen pilaren kom je hier overal in het landschap tegen. Dit zijn "wegwijzers" uit een ver verleden die de winterroute markeren. De stokken staken dan nog net boven de sneeuw en het ijs uit en markeerden zo de weg.

Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu

Onze wandeling begint echter bij het Krossbu turiststasjon even verderop. Hier vind je ook een eenvoudige kampeerplaats.

Uitzicht op het Krossbu turiststasjon Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Smørstabbreen gletsjer nabij Krossbu

Met deze wandeling kom je tot aan het gletsjerijs van de Smørstabbreen. Het is niet aan te raden onvoorbereid en zonder gids over gletsjerijs te lopen dus hier zijn we dan ook omgekeerd.

Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu Jotunheimen NP: Krossbu

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek voor je camper? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Huur een camper

Geïnspireerd geraakt door onze reizen maar heb je zelf geen camper? Via Camptoo huur je voordelig een unieke camper van een particulier.

⇓ Reacties weergeven ⇓