Saint-Malo

Saint-Malo is een oude havenstad en zeeroversnest aan de noordkust van Bretagne. De historische stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest en pas later, aan de hand van tekeningen en foto's, weer herbouwd in de oorspronkelijk stijl. Dit maakt dus dat je hier veel pakhuizen in oorspronkelijke bouwstijl ziet maar dan met moderne kozijnen en materialen gebouwd.

De stadsmuur van Saint-Malo dateert uit de 12e tot 18e eeuw en is ongeveer 2 km lang. Je kunt een volledig rondje over deze muur lopen en zo dus een rondje om de stad maken.

Saint-Malo is erg toeristisch, zeker in deze tijd van het jaar. Het gehele centrum is bijna een groot terras en overal kun je terecht voor een klassieke Bretonse galette of crèpe. Uiteraard deden wij hier ook aan mee maar dan wel in een smal zijstraatje bij een kleine crèperie. De galette werd geserveerd met een bolée de cidre, de lokale drank.

Samenvatting

Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo Saint-Malo

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek in de buurt van Saint-Malo? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Vind een camping

Sta je liever op een luxe camping in Frankrijk met alles er op en er aan? Vacanceselect.nl heeft de mooiste (familie-) campings en vakantieparken met zwembad in heel Europa.

⇓ Reacties weergeven ⇓