Omaha Beach

En zo eindigt onze 10-weekse rondreis door (voornamelijk) Spanje en Portugal met een familiereünie op camping Port'land in Normandië. Deze omgeving is natuurlijk vooral bekend vanwege de "Landing in Normandië" op 6 juni 1944 (D-Day) en er zijn dan ook veel bijzondere plekken om te bezoeken.

Op en rond Omaha Beach bij Vierville-sur-Mer vind je nog verschillende bunkers, musea en monumenten die ons aan de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog herinneren.

De zeer indrukwekkende Amerikaans begraafplaats bij Colleville-sur-Mer maakt dat je echt even stil bent als je bedenkt hoeveel Amerikaanse (en Engelse, en Canadese) jonge mannen hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Samenvatting

Omaha Beach Omaha Beach Omaha Beach Omaha Beach Omaha Beach Omaha Beach Omaha Beach Omaha Beach Omaha Beach Omaha Beach Omaha Beach

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek in de buurt van Omaha Beach? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Vind een camping

Sta je liever op een luxe camping in Frankrijk met alles er op en er aan? Vacanceselect.nl heeft de mooiste (familie-) campings en vakantieparken met zwembad in heel Europa.

⇓ Reacties weergeven ⇓