Mezquita in Cordoba

Córdoba is een van de heetste steden in Andalusië in het zuiden van Spanje. Toen wij Córdoba bezochten begin juni liep de temperatuur al op tot boven de 40 graden. Gelukkig was het in de Mezquita koel.

De (letterlijk) grootste bezienswaardigheid van Córdoba is de Mezquita, een gebouw met een interessante geschiedenis. Na de val van het Romeinse rijk bouwde men op de fundamenten van een Romeinse tempel een kerk. Omstreeks het jaar 711 veroverden de Moren Andalusië en bouwden op dezelfde plek de grootste moskee van Europa. Ze gebruikten hiervoor onder andere 1200 zuilen van nabijgelegen Romeinse villa's. Nadat Córdoba weer terug werd veroverd op de Moren besloot men een enorme kathedraal midden in de moskee te bouwen. Zo is een enorm bouwwerk ontstaan met een eclectische verzameling aan stijlen die je normaal gesproken nooit in één gebouw zou verwachten.

Samenvatting

Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba Mezquita in Cordoba

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek voor je camper? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Huur een camper

Geïnspireerd geraakt door onze reizen maar heb je zelf geen camper? Via Camptoo huur je voordelig een unieke camper van een particulier.

⇓ Reacties weergeven ⇓