De meren van Plitvice

De meren van Plitvice, Plitvička Jezera, is het grootste Nationaal Park van Kroatië. Het niveauverschil tussen de 7 gestapelde meren wordt door vele watervallen en stroompjes overbrugd. Om de meren heen liggen vele hectares bos die ook tot het nationaal park behoren. In deze bossen komen dieren voor, waaronder wolven, beren en vlinders die op veel andere plaatsen al lang uitgestorven zijn.

Je kunt het Nationaal Park van Plitvice via verschillende wandelingen ontdekken. Een treintje brengt je desgewenst naar een startplaats of terug naar de parkeerplaats aan het einde van de dag. Het grote meer kan overgestoken worden met een boot. Onze ervaring in 2010 was dat alles goed georganiseerd was maar dat het later op de dag wel redelijk druk werd. We hebben gehoord dat Plitvička Jezera nu (2018) zo populair is geworden dat je van tevoren een tijdslot moet reserveren en dat het echt schuifelen is over de paden...

Samenvatting

De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice De meren van Plitvice

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek voor je camper? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Huur een camper

Geïnspireerd geraakt door onze reizen maar heb je zelf geen camper? Via Camptoo huur je voordelig een unieke camper van een particulier.

⇓ Reacties weergeven ⇓