Mountainbikeroutes Oosterhout

Mijn favoriete mountainbikeroutes vind je in Oosterhout. Dicht bij huis, mooie routes van verschillend niveau en geen vignet nodig. Door de goede bereikbaarheid en parkeerplaats kun je hier vrijwel altijd terecht.

Samenvatting

In de bossen rondom Oosterhout vind je drie mountainbikeroutes: Dorst, Cadettenkamp en Vrachelse Heide. Wanneer je de drie routes combineert zoals ik rijd je zo'n 35 km afwisselend door de bossen, gravel en soms wat asfalt.

Mountainbikeroutes Oosterhout

Mountainbiketrack Dorst

De bekendste en meest uitdagende route is die van Dorst. Hier vind je veel technische uitdagingen, kombochtjes en pittige klimmetjes en afdalingen. Je rijdt vrijwel de hele route (10 km) op singletracks die goed onderhouden worden. Houdt wel rekening met behoorlijk wat kruisingen met wandelpaden waarvoor je behoorlijk in de ankers moet!

Mountainbikeroute Cadettenkamp

De route Cadettenkamp ligt eigenlijk naast Teteringen en is een eenvoudige route, goed voor beginners en kinderen. Je rijdt een mooie singletrack van ongeveer 7 km door het bos met leuke bochtjes maar zonder zware klim- en springpartijen. Nou, op één na dan, de laatste klim naar de zandverstuiving is steil, bestaat uit mul zand, en ligt direct na een scherpe bocht, waardoor je met niet al te veel vaart aankomt. Dat blijft een lastig stukje!

Mountainbikeroutes Oosterhout

Mountainbiketrack Vrachelen

De MTB-route over de Vrachelse Heide is landschappelijk gezien een mooie en afwisselende route van zo'n 13 km lang. De route bevat wel wat asfalt- en gravel paden, vooral de verbindingsroute naar Cadettenkamp, en ligt qua moeilijkheidsgraad tussen Dorst en Cadettenkamp in, maar is dus wel de langste route van de drie.

Mountainbikeroutes Oosterhout

Je parkeert het gemakkelijkst bij het Pannenkoekenhuis aan de Hoevestraat 12 in Oosterhout. Hier is voldoende ruimte, ook voor busjes zoals de mijne, en sta je gratis direct aan het begin van de route Dorst. Alle drie de routes zijn prima te doen met mijn Rockrider ST520, dus aan het materieel zal het niet liggen! ;-)

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek voor je camper? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Huur een camper

Geïnspireerd geraakt door onze reizen maar heb je zelf geen camper? Via Camptoo huur je voordelig een unieke camper van een particulier.

⇓ Reacties weergeven ⇓