Mountainbikeroute Amerongen

Amerongen: wat mij betreft de mooiste mountainbikeroute van Nederland! Vergeet niet dat je hier wel een vignet van NP Utrechtse Heuvelrug nodig hebt.

Samenvatting

Bij het sportpark van Amerongen aan de Burgwal is ruimschoots gratis parkeergelegenheid waar je rustig je mountainbike kunt uitladen.

Mountainbikeroute Amerongen

De MTB-track van Amerongen is een prachtige ruim 18km lange route die zich door de Amerongse Bossen en rond de Amerongse Berg slingert. Een hele uitdagende en afwisselende route met veel singletracks, beklimmingen en serieuze afdalingen (voor Nederlandse begrippen natuurlijk) in het Nationaal Park Utrechts Heuvelrug.

Mountainbikeroute Amerongen

Wat me ook opviel is dat er op de mountainbikeroute van Amerongen veel minder kruisingen zijn met ander verkeer dan dat ik gewend ben van de routes in Oosterhout. Hierdoor hoef je minder vaak af te remmen en kan je lekker doorknallen!

Mountainbikeroute Amerongen

Overigens kun je niet alleen fantastisch mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug, ook wandelend kun je hier je hart ophalen.

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek voor je camper? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Huur een camper

Geïnspireerd geraakt door onze reizen maar heb je zelf geen camper? Via Camptoo huur je voordelig een unieke camper van een particulier.

⇓ Reacties weergeven ⇓