Stockholm

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Na al zoveel keer met de camper in Zweden te zijn geweest moesten we toch ook maar eens de hoofdstad Stockholm bezoeken. Met het vliegtuig reis je in een kleine 2 uur van Amsterdam naar Stockholm Arlanda vanwaar je nog ongeveer 45 minuten in de bus zit tot in hartje Stockholm.

Samenvatting

Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm

Stockholm is gelegen op verschillende eilandjes, hierdoor is er veel ruimte en water in de stad waardoor je maar op weinig plekken echt het gevoel hebt in een hele drukke stad te zijn. Wij vonden de sfeer in de stad erg vergelijkbaar met Kopenhagen: iedereen fietst, alles is schoon en mensen zijn rustig, beschaafd en bemoeien zich weinig tot niet met elkaar. Je kunt hier dus volkomen op je gemak lekker rondstruinen, shoppen en van een hoop restaurants, koffiebars en markthallen genieten.

Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm

Vasamuseet

Daarnaast heeft Stockholm een enorm aanbod aan cultuur en musea. We bezochten onder andere het Vasamuseet (Vasa Museum) dat helemaal draait om het in 1628 gezonken oorlogsschip van koning Gustav II Adolf. Dit schip is in perfecte staat van de bodem van de haven opgevist en te bewonderen in het museum.

Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm

Södermalm

Het zuidereiland van Stockholm (Södermalm) is een mengelmoes van oud en nieuw. Vroeger was hier veel industrie en op sommige plekken vind je nog authentieke arbeiderswoningen. Veel is echter geyuppificeerd en je vindt hier dan ook een overvloed aan hippe designerwinkeltjes en restaurants. Voor de lezers van de Millenium Trilogie van Stieg Larsson is het extra leuk om door Södermalm te lopen omdat veel van de locaties in de boeken echt bestaan zoals het kantoor van Millenium aan de Götgatan 17a, het woonhuis van Mikael Blomkvist aan de Bellmansgatan 1 en het penthouse van Lisbeth Salander aan de Fiskargatan nummer 9.

Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm

Kungliga Slottet

Ook bezochten we het Kungliga Slottet, het Koninklijk Paleis in Stockholm. Het is nog steeds de officiële residentie van de Koning en Koningin van Stockholm maar ook deels opengesteld voor het publiek. Niet alleen zijn de verschillende kamers mooi om te bekijken, met behulp van de audiotour kom je ook heel veel te weten over de geschiedenis van het Zweedse Rijk en Koningshuis.

Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek in de buurt van Stockholm? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Vind een camping

Sta je liever op een luxe camping in Zweden met alles er op en er aan? Vacanceselect.nl heeft de mooiste (familie-) campings en vakantieparken met zwembad in heel Europa.

⇓ Reacties weergeven ⇓