Trebinje

En toen was het alweer tijd om Montenegro te verlaten. Vanaf Durmitor rijden we via Nikšić richting de grens met Bosnië en Herzegovina. Onderweg genieten we nog even van het diverse landschap van Montenegro: alpenweides, besneeuwde toppen, donkere bossen en bijzondere eilanden, je vind het hier allemaal. Binnen een uur zijn we de grens gepasseerd en weer wat stempels rijker.

De eerste plaats die we aandoen in Bosnië is Trebinje, de meest zuidelijk gelegen stad van Bosnië en Herzegovina, die doorklieft wordt door de Trebisnjica rivier. Vanaf nu kunnen we meteen onze kennis van het Cyrillisch schrift testen, want hoewel bijna alle borden dubbel zijn uitgevoerd word vaak één van de twee namen doorgekrast, een duidelijk signaal van de verdeeldheid in het land.

Samenvatting

Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje

Ottomaans centrum Trebinje

In het oude Ottomaanse centrum van Trebinje waan je je terug in de tijd. Smalle straatjes, moskeeën en traditionele restaurants wisselen elkaar af. Buiten de muren vind je het nieuwe centrum met grote pleinen, een Orthodoxe kerk en modernere gebouwen.

Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje

Arslanagić brug

De Arslanagić brug heeft een bijzondere geschiedenis. Deze oude Romeinse brug dreigde compleet onder water te verdwijnen na de aanleg van een stuwdam. De brug is steen voor steen verplaatst en herbouwd in Trebinje om zo de geschiedenis niet verloren te laten gaan.

Trebinje Trebinje Trebinje Trebinje

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek in de buurt van Trebinje? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Vind een camping

Sta je liever op een luxe camping in Bosnië en Herzegovina met alles er op en er aan? Vacanceselect.nl heeft de mooiste (familie-) campings en vakantieparken met zwembad in heel Europa.

⇓ Reacties weergeven ⇓