Stolac

Vanaf de camping in Stolac bezoeken we het gelijknamige stadje. In Stolac zelf is niet zoveel te beleven maar bovenop de berg kun je wel genieten van de ruïnes van een oud Ottomaans kasteel. Het contrast met Kroatië is groot: er is helemaal niemand, geen kassa, maar ook geen valbeveiliging en afbrokkelende muren. Het uitzicht over Stolac en de omringende bergen is fenomenaal.

Samenvatting

Stolac Stolac Stolac Stolac Stolac Stolac Stolac Stolac Stolac

Necropolis van Radimlja

Even buiten Stolac vind je de necropolis van Radimlja, een begraafplaats uit de 15e en 16e eeuw. Nu staan hier nog 133 bewerkte grafstenen (stećci) van zowel katholieken als orthodoxen maar dat waren er veel meer. Niet heel lang geleden, toen het cultuurhistorisch besef nog niet zo groot was, heeft men namelijk de autoweg M6 dwars over de necropolis aangelegd...

Stolac Stolac Stolac

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek in de buurt van Stolac? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Vind een camping

Sta je liever op een luxe camping in Bosnië en Herzegovina met alles er op en er aan? Vacanceselect.nl heeft de mooiste (familie-) campings en vakantieparken met zwembad in heel Europa.

⇓ Reacties weergeven ⇓