Krka watervallen NP

Krka Nationaal Park is inmiddels net zo bekend als de Plitvice Meren en één van de natuur-trekpleisters van Kroatië. Krka is vooral bekend door de brede waterval Skradinski Buk en het smaragdgroene water waar je vroeger als bezoeker ook in mocht zwemmen. Tegenwoordig mag dát niet meer, maar een bezoek is nog steeds zeker de moeite waard.

Samenvatting

Skradinski Buk

Via een vlonderpad loop je om, langs en door de watervallen van Skradinski Buk. Net als bij Plitvice zijn hier verschillende bassins gevormd door kalkafzetting waardoor een brede, veelstromige waterval ontstaat. Door de vele regenval van de afgelopen tijd zien we ook hier dat de waterval buiten haar oevers treedt en soms hele bomen verzwelgt.

Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP

Visovac

Verder stroomopwaarts in het park, hier kun je met de camper naar toe rijden, vind je het Visovac-meer. In dit meer ligt een klein eilandje met een kerk en een klooster. Eventueel kun je hier, uiteraard tegen betaling, naar toe varen om het klooster te bezoeken.

Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP

Roški Slap

Nog dieper in het park, wederom na een autorit, bezoeken we Roški Slap, een langgerekte waterval die uiteindelijk uitmondt in het Visovac meer. De waterval is zo langgerekt dat je hem het beste van boven kunt bewonderen, dan zie je een soort veld met allemaal golfjes, iets wat vanaf de begane grond niet zo duidelijk te zien is.

Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP Krka watervallen NP

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek in de buurt van Krka? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Vind een camping

Sta je liever op een luxe camping in Kroatië met alles er op en er aan? Vacanceselect.nl heeft de mooiste (familie-) campings en vakantieparken met zwembad in heel Europa.

⇓ Reacties weergeven ⇓