Dubrovnik

Vanaf camping Pod Maslinom reizen we met de bus in een half uurtje naar Dubrovnik: de parel van de Adriatische Zee.

Dubrovnik is een super populaire toeristische bestemming die dreigt, net als Ventië, ten onder te gaan aan het eigen succes. Het helpt natuurlijk ook niet mee dat het stadje enorm gehypet is door 'Game of Thrones'-fans en dat er wekelijks gigantische cruiseschepen arriveren met 10.000 passagiers. Het is dan ook slim om van te voren even op de website van de haven te kijken of er schepen aanmeren op de dag van jouw bezoek.

Samenvatting

Dubrovnik Dubrovnik

Wandel over de stadsmuur (of niet)

Op de dag van ons bezoek is het regenachtig, zijn er geen cruiseschepen, en toch nog behoorlijk druk in Dubrovnik. We horen en zien vooral (jonge) Engelse en Amerikaanse toeristen. Dubrovnik is een schitterende plek, het historisch centrum is nog volledig ommuurd en werkelijk elk gebouw ademt geschiedenis, alsof je door de tijd bent gereisd. Een rondje over de muur wandelen kost maar liefst € 35,- (slik) dat doen we dus maar even niet. Gratis tip: vanaf het basketbalveld heb je een even schitterend uitzicht over de oude binnenstad!

Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik

Rector's Palace, Onofrio's fontein & Sponza paleis

Bekende hotspots in Dubrovnik zijn de westelijke- en oostelijke stadspoort, de Pile en Ploče poort, Onofrio's fontein, de hoofdstraat Stradun en het Rector's Palace. Daarnaast vind je ook nog diverse kloosters, kerken en een synagoge in Dubrovnik en tot slot het Sponza paleis met zijn kenmerkende toren.

Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik Dubrovnik

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek in de buurt van Dubrovnik? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Vind een camping

Sta je liever op een luxe camping in Kroatië met alles er op en er aan? Vacanceselect.nl heeft de mooiste (familie-) campings en vakantieparken met zwembad in heel Europa.

⇓ Reacties weergeven ⇓