De muren van Ston

Na een welverdiende rustdag aan het zwembad besluiten we in één ruk door te rijden naar Dubrovnik. We vervolgen de prachtige kustweg D8 en maken gebruik van de gloednieuwe Peljesac brug waardoor we niet meer voor een stukje van 10 km door Bosnië en Herzegovina hoeven te rijden (inclusief twee grenscontroles...). Een enorme tijdswinst dus, en ook leuk, we rijden nu langs Ston, een plaatsje dat bekend staat om zijn kilometers lange stadsmuur.

In Ston vind je de oudste zoutpannen van Europa die nog steeds in gebruik zijn voor het winnen van zout uit zeewater, maar bovenal is Ston bekend vanwege de "Chinese muur van Europa". Oorspronkelijk was de muur ruim 7 kilometer lang en beschermde hij in de veertiende en vijftiende eeuw de stad Ston en haar kostbare zoutpannen. De muur loopt nog steeds dwars over de bergrug helemaal tot aan Mali Ston.

Samenvatting

De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston De muren van Ston

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek in de buurt van Ston? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Vind een camping

Sta je liever op een luxe camping in Kroatië met alles er op en er aan? Vacanceselect.nl heeft de mooiste (familie-) campings en vakantieparken met zwembad in heel Europa.

⇓ Reacties weergeven ⇓