Sölkpass - Stausee Grossölk

Op de terugweg vanuit Steiermark besloten we het eerste stuk niet via de snelweg te rijden, maar via de Sölkpass. Goede keuze, want prachtige uitzichten en prima te rijden met de camper.

Samenvatting

Met de buscamper door de Sölkpass

Het eerste deel van de route vanaf Schöder is in goed conditie, prima asfalt en wegbreedte en qua stijgingspercentage val het allemaal wel mee. Langzaamaan wordt de weg echter steiler en dienen de eerste haarspeldbochten zich aan. Geniet van het prachtige uitzicht over het Katschbachtal vanaf de diverse uitkijkpunten.

Met de buscamper door de Sölkpass Met de buscamper door de Sölkpass

De laatste meters naar de top worden steiler en smaller, het asfalt heeft hier ook behoorlijk te lijden gehad onder het winterse weer. Na het hoogste punt van de Sölkpass op 1790 m te hebben bereikt slingert de weg zich aan de andere zijde van de berg samen met de GrossSölkbach via diverse haarspeldbochten weer naar beneden.

Met de buscamper door de Sölkpass Met de buscamper door de Sölkpass Met de buscamper door de Sölkpass

Vlak voor je aankomt in het dorpje GrossSölk passeer je nog de gelijknamige Stausee GrossSölk, een groot stuwmeer met dam die de wijde omgeving van schone groene energie voorziet. De dam is vrij toegankelijk en voorzien van een parkeerplaats met informatieborden, goede plek voor een korte picknick!

Stausee Grossölk Stausee Grossölk

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek voor je camper? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Huur een camper

Geïnspireerd geraakt door onze reizen maar heb je zelf geen camper? Via Camptoo huur je voordelig een unieke camper van een particulier.

⇓ Reacties weergeven ⇓