Murradweg - Stadl an der Mur

Vanaf camping Olachgut in Sankt Georgen ob Murau heb ik een stuk van de Murradweg gefietst. Zowel de rivier als het fietspad kronkelen immers vlak langs de camping.

Samenvatting

Prima plekje op camping Olachgut

De Murradweg is een prachtig lange afstand fietspad van maar liefst 458 kilometer lang. Ik fietste vanaf Sankt Georgen ob Murau tot aan Stadl an der Mur en weer terug, ongeveer 30 km. De route is grotendeels geasfalteerd maar sommige delen zijn gravel en redelijk steil te noemen.

Brug bij Falkendorf, Murradweg

Op de route door het bergachtige landschap passeer je plaatsjes als St. Lorenzen ob Murau, Osterwitz en Sankt Ruprecht-Falkendorf maar natuurlijk ook een kleine stuwdam met energie-centrale. Gebruikte mountainbike is overigens de Rockrider ST520.

Falkendorf, Murradweg

De karakteristiek fietsbrug van Stadl an der Mur was voor mij het keerpunt aangezien ik pas later op de dag was vertrokken. Natuurlijk kun je nog veel verder fietsen op deze mooie route, dan zou ik er alleen wel voor kiezen om me op te laten pikken bij een afgesproken punt, of het smalspoortreintje terug te nemen.

Fietsbrug bij Stadl an der Mur

Na het fietsen is het heerlijk bijkomen op de camping met een verfrissende duik in het meertje.

Zwemmen in het meer van Olachgut

Zoek een kampeerplek

Op zoek naar een goede kampeerplek voor je camper? Op Eurocampings.eu vind je alle door de ACSI goedgekeurde campings en camperplaatsen in Europa.

Huur een camper

Geïnspireerd geraakt door onze reizen maar heb je zelf geen camper? Via Camptoo huur je voordelig een unieke camper van een particulier.

⇓ Reacties weergeven ⇓